Astrid

Astrid van Dorp

Beste paard en dierliefhebbers. De dierenbescherming, die ik een warm hart toedraag, vroeg mij om een stukje te schrijven waar ik uiteraard aan voldoe.

Het was op 24 september 1981 dat Astrid begon met het bedrijf Manege De Woelige Stal en haar (stal)deuren opende. Het 30 jarige jarige paard en ruiter jubileum is uitgebreid gevierd met een groot feest waar sommige van de lezers misschien wel bij zijn geweest.

Van toen tot nu is er uiteraard veel veranderd en verbeterd. De paarden en pony’s staan in ruime schone en lichte stallen. Wanneer het weer het toelaat gaan ze lekker de wei in. Heerlijk toch. Als je ziet hoe fijn de paarden het vinden om lekker in de wei rond te lopen i.p.v. dagen achtereen in een stal te moeten staan dan geniet je zelf ook.

Het welzijn van de dieren was en is nog steeds het belangrijkste. Het is nogal eens gebeurd dat wanneer ik op pad ging om een nieuw paard te kopen, ik thuis kwam met een mager, verwaarloosd paard wat er niet altijd fraai uitzag. Ik kon het weer niet laten. Als ik zoiets zag dan vond ik dat het dier een kans moest hebben. Het is een gok maar ik moet zeggen dat het bijna altijd goed gegokt was. Met de goede hoeveelheid voer, beweging, verzorging, liefde en vertrouwen zie je zo’n paard binnen zeer korte tijd veranderen. Wat een goed gevoel geeft dat dan! Het had heel anders kunnen aflopen voor zo’n dier.

Dat geldt overigens niet alleen voor paarden. Ook diverse honden, katten en ander kleinvee hebben op de manege een goed tehuis gevonden. Het waren altijd weer vondelingen of verwaarloosde dieren. Wat kunnen mensen toch wreed zijn!

Een voorwaarde om bij onze manege te kunnen paardrijden is toch wel dat je de dieren een warm hart toedraagt Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel. Inmiddels staan en lopen er zo’n 12 manegepaarden, wat veulens, honden, katten, kip (aankomen lopen) en een konijn rond.

Op diverse dagen per week zijn er lessen en buitenritten. Zo’n beetje iedereen kent elkaar en er hangt een informele sfeer. Bij verjaardagen van klanten wordt er altijd getrakteerd op wat lekkers bij de koffie en regelmatig brengt iemand stukjes kaas of worst mee voor bij het drankje na de koffie.

Dat het s’avonds wat later wordt dan de planning is, komt niet zelden voor, maar gezellig was het dan wel..;)

Nou beste mensen, eigenlijk kan ik dit boekje wel helemaal volschrijven, echter laat de beschikbare ruimte dit niet toe. Kom gezellig eens langs op de manege! U bent welkom, je hoeft niet persé paard te kunnen of willen rijden. Een kop koffie en een praatje aan de gezellige bar kan ook heel leuk zijn.

Voor meer informatie kan je bellen met Astrid via het nummer; 0318-610397 en mobiel op 06-21971237, of ga naar het contactformulier op deze website.

Graag tot ziens.

Astrid van Dorp.
Tina Zwets.
Plus alle overige medewerkers en vrijwilligers.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com